Calella de la Costa


Calella


Infotaula de geografia políticaCalella
Escut de Calella
Escut de Calella
Calella Hotels Strand.JPG

Localització
Localització de Calella al Maresme respecte del Maresme.svg

41° 37′ 01″ N, 2° 39′ 51″ E
EstatEspanya
AutonomiaCatalunya
VegueriaÀmbit Metropolità de Barcelona
ComarcaMaresme
Població
Total18.481 (2017)
• Densitat2.310,13 hab/km²
Geografia
Superfície8 km²
Altitud5 m
Limíta amb
Organització política
• AlcaldeMontserrat Candini i Puig
Identificador descriptiu
Codi postal08370
Zona horàriaUTC+01:00
Codi de municipi INE08035
Codi IDESCAT080351
Altre
Agermanament ambIlla

Lloc webLloc web oficial
Modifica dades a Wikidata
Calella és un municipi de la comarca del Maresme. És coneguda com la capital turística de la Costa del Maresme, es caracteritza per ser una ciutat cosmopolita i alegre, amb un clima típic del Mediterrani. A 50 km de Barcelona i de Girona la seva situació geogràfica, així com les vies de comunicació esdevenen, un factor clau per a la realització de tota classe d’excursions i activitats. Aquest fet la converteix en una destinació turística ideal.
La configuració de la seva trama urbana, amb una gran zona de vianants i comercial així, com la disposició de 15 places, agradables espais verds i una gran oferta d’allotjament (amb prop de 14.000 places en hotels, apartaments i càmpings), fan de Calella una de les destinacions turístiques més importants del país.
Una oferta de prop de tres quilòmetres de longitud de platges i més de 180.000 m2 de sorra daurada i neta, aigües intensament blaves, zones naturals com el Parc Dalmau, passeig de Manel Puigvert, passeig de Garbí o Les Torretes, fan de Calella una ciutat dinàmica, moderna i acollidora que permet gaudir al visitant d’una destinació amb una singularitat pròpia.
La ciutat de Calella acull anualment aproximadament uns 250.000 turistes, que provenen d'Europa, principalment britànics i alemanys. Popularment, la ciutat de Calella també és coneguda com a Calella de la Costa per diferenciar-la de Calella de Palafrugell, una població pertanyent al municipi baixempordanès de Palafrugell.
Des de fa uns anys, s'ha endegat un procés ambiciós: esdevenir una ciutat de referència en el camp de la cultura popular i tradicional, d'arrels mediterrànies i catalanes, tot integrant aquells elements propis de les persones que han volgut fer de la ciutat el seu lloc de residència i s'hi senten integrades i amb voluntat pregona d'esdevenir calellenques, sense cap altre adjectiu.
Calella és una ciutat amb més de 650 anys d'història. Ha estat i és encara avui una ciutat oberta al mar i a la muntanya, gelosa de la seva història, d'un passat ric en fets i sempre oberta a la catalanitat, que ha esdevingut, amb el pas dels anys, una comunitat receptora de persones nouvingudes de multitud de països, culturalment diferents, però amb una gran riquesa personal i col·lectiva.[1] 



Avui de 23 da Setembre del 2018, La Rosa, l'Alba i Jo,  hem vingut a Calella de la Costa a visitar la Fira.  Aquest any esta dedicada a les vinyes i el vi de la riba del Mar, a mes tambe hi han estants amb diversos productes i manualitats. Tambe diferents espais habilitats per Jocs infantils, espectacles de circ, i  música diversa. Entre els musicals,  hi tenim VEUS cor infantil dels Amics de la Unió de Granollers, (qui hi canta el nostre Net). Presenten el programa (Els colors del Mar).
El final d’aquesta plana, podrem veure un vídeo resum del concert Colors del Mar, editat per ells mateixos el cor infantil VEUS.   






















































Probes de so. 



 
Les 20 hores (8 del vespre) hora de comenzar el concert.






Vídeo de promocional, Els Colors  del Mar.


Comentaris